Toldi Sándor

Alapító, tulajdonos

Okl. gépészmérnök, közgazdász

Menedzsment tanácsadó

1992-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki karán Termelési rendszer szakon végzett. Másoddiplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Vállalatgazdaságtan szakán szerezte 1996-ban. 1989-ben fél évig az USA-ban, a kaliforniai Oakland-ban mélyíthette el angol nyelvtudását.

1992-től a Philips Video Magyarország Beszerzési osztályán minőségirányítási mérnök szakemberként hasznosíthatta tárgyalóképes német nyelvtudását.

1993-ban kapta az első megbízást ISO 9001 szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszer kidolgozására, 1995-től részt vett autóipari Világbanki és Phare pályázatok kidolgozásában és ennek köszönhetően több autóipari minőségfejlesztési projektet irányított. Aktívan közreműködött a japán Shoji Shiba professzor által alapított IIASA Shiba Minőségi díjátadások lebonyolításában, megismerkedett a japán minőségfejlesztési technikákkal, kaizen módszerekkel, a Toyota Production Systemmel (TPS) és képzett trénerként oktatta is ezeket.

1997-ben megalapította a Pannon-Quality Menedzsment Tanácsadó Kft-t és számos projektet irányított, oktatói előadói és tanácsadói tapasztalatokat szerzett a következő szakterületeken: a szervezetfejlesztésben, minőség- és környezetközpontú, energia-gazdálkodási, lean-kaizen menedzsment és Six Sigma módszerek alkalmazásában (5S, SMED, TPM), EFQM modell szerinti kiválósági rendszerek bevezetésében, kiválósági díjakra (Elismerés a kiválóságért C2E, Elkötelezettség a kiválóságért R4E, Kiválósági tanúsítás ExcellenCert követelményrendszer szerint, Nemzeti Minőségi Díj, Shiba díj) felkészítésben. Több száz szervezetnél irányított minőség- és környezetközpontú irányítási (ISO 9001, ISO 14001), Információbiztonsági (ISO/IEC 27001, 2013 / L. törvény szerinti megfelelés), ISO 45001, ISO 50001, IATF 16949, Kiegyensúlyozott mutatószámrendszer (BSC), Teljesítményértékelő rendszer kidolgozása, Termékminőségtervezés (APQP), Statisztikai folyamatszabályozás (SPC), Hiba- Mód- és Hatás elemzés (FMEA), Mérőrendszer elemzés (MSA, R&R), Termékjóváhagyási folyamat (PPAP) projekteket.

A Magyar Mérnök Kamarában vizsgázott Energetikai auditor, Energiagazdálkodási auditor (ISO 50001), az Oktatási Minisztérium által, a Comenius 2000 Közoktatási Minőségfejlesztő Program keretében minősített szakértő. Képzett tréner, minőség- környezet-,munkahelyi egészségvédelmi és biztonságirányítási rendszer auditor, a statisztikai technikák magas szintű ismerője, oktatója. Alelnöke volt a Környezetirányítási Rendszer Tanácsadók és Tanúsítók Szövetségének. 2008 évtől tart 5 napos Certified Lean Kaizen Manager képzéseket, és rendszeres 1-2 napos LEAN tréningeket.

A TÜV Rheinland Akadémia., a Győr- Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Fejér- Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Euzert Kft által is minősített oktató.

2019-ben sikeresen elvégezte az EFQM licences tréneri képzését és ezzel jogosulttá vált az EFQM Modell 3 Licences vezetői képzését trénerként megtartani: Shaping Your Excellence Journey, Leading Your Excellence Journey, Internal Assessment Training. 2020-tól az EFQM Foundation Training nemzetközileg bejegyzett oktatója.

Képzett vezető auditor:

  • IRCA ISO 9001 minőségirányítási, ISO 14001 környezetközpontú irányítási,
  • Munka- és egészségvédelmi irányítási rendszer
  • ExcellenCert kiválósági követelményrendszer

Képzett auditor:

  • Energetikai Auditor (Magyar Mérnök Kamara),
  • energetikai szakreferens
  • Energiagazdálkodási auditor (ISO 50001)
  • Comenius 2000 közoktatási minőségirányítási rendszer COM II.
  • EMAS környezetközpontú irányítási rendszer
  • ISO 26262, valamint VDA 6.1, 6.2, 6.3, 6.5 auditor

Szabadidejében kedveli a túrázást, a sportot, egyetemi éveiben a nemzeti válogatottban is játszó rögbi-játékos volt. Jelenleg főleg családjával, gyermekeivel tölti az időt, illetve országúti kerékpározik.